Gespreksleiding

Maak kennis met Anouschka Laheij

Kijk bij 'à Laheij in beeld' voor meer video's.

10 jaar à Laheij

cover boek 10 jaar Gespreksleiding
cover boek 10 jaar Gespreksleiding

 

10 jaar Laheij heeft mij veel gebracht. 

Iets van mijn liefde voor het podium, het goede gesprek én de performance heb ik proberen te pakken en te bundelen in dit boek. Op 3 november heb ik het eerste exemplaar mogen  aanbieden aan Petra Stienen, Arabiste, publiciste en eerste kamerlid voor D’66. 

Wil je ook een expemplaar ontvangen? Bestel hem dan nu bij managementboek.nl  

 

Filmmaker Roel Kyvelos heeft een dagje met mij mee gelopen tijdens de uitreiking van de Human Right Tulp award 2016 met onder andere minister Ploumen. Hij heeft een mooi portret gemaakt van mijn geweldige werk.

Een werkdag van Anouschka door de ogen van Roel Kyvelos

 

Gespreksleiding a Laheij

Sinds 2007 staat ik met veel plezier op uiteenlopende podia. Ik ben inzetbaar als gespreksleider, dagvoorzitter, interviewer en moderator. Dankzij mijn achtergrond als politicoloog en psycholoog weet ik journalistieke scherpte te combineren met een hoge mate van human interest. Ook ben ik als geen ander in staat energie te brengen en de zaal in beweging te krijgen. Ik stimuleer en confronteer. Hierdoor creëer ik de noodzakelijke verbindingen tussen de inhoudelijke thema’s, de sprekers en het publiek. In 2013 behoorde ik tot de laatste 4 finalisten voor de eervolle titel Dagvoorzitter van het Jaar.

Mijn inlevingsvermogen, overtuigingskracht én kritische betrokkenheid bij de inhoud, hebben ertoe geleid dat ik mij heb weten te ontpoppen tot een veelgevraagde gespreksleider.

Ik werk voor uiteenlopende opdrachtgevers in zowel de profit als non profit sector. Of het nu de Nederlandse of Engelse taal betreft: in beide talen maak ik ieder congres of debat tot een succes.  Wilt u weten wat voor soort bijeenkomsten ik heb geleid, stuur mij dan een mail. Wilt u mijn stijl live zien bekijk dan mijn filmpje.

Laheij in beeld

Interview á Laheij in QM

Werkwijze á Laheij

Kenmerkend voor mijn werkwijze is de grote betrokkenheid bij het hele proces. En dat begint  bij de voorbereiding van een congres of debat. Ik denk graag met de opdrachtgever mee over de inrichting van de bijeenkomst. Door mijn snelle creatieve geest én door de grote ervaring met life events beschik ik over een grote toolkit van interactieve werkvormen die ingezet kunnen worden. Mijn gedegen inhoudelijke voorbereiding, onbevangenheid, kritische vraagstelling en flair zorgen er daarnaast voor dat ik de verbinding weet te leggen tussen de doelstelling van de opdrachtgever, de sprekers en de genodigden. “En dat doe ik allemaal op zijn (à) Laheijs: overtuigend, met flair en met persoonlijke aandacht!"

"Mede dankzij Anouschka hebben wij een fantastisch event gehad. Zij fungeert als brug tussen opdrachtgever en publiek en zorgt er continu voor dat de boodschap goed bij het publiek terecht komt. Anouschka is een echte aanrader!"

Flora Wong, Google Enterprise

Maatschappelijk betrokken a Laheij

Elke jaar werk ik ook belangeloos als gespreksleider, trainer en eventdesigner voor diverse organisaties. Van studentenverenigingen tot lokale burgerinitiatieven. En van geengageerde filmfestivals  tot het opleiden van moderatoren voor het IDFA. Als tegenprestatie vraag ik een donatie voor Mama Cash, het eerste internationale vrouwenfonds in de wereld en/of voor de stichting Reading Around the World, die het lezen over de gehele wereld onder kinderen met een achterstandspositie wil vergroten. 

In maart 2016 heb ik ook invulling gegeven aan mijn maarschappelijke ondernemerschap door een gesponsoorde fietsuitdaging Cycle4Girls aan te gaan in Noord Vietnam in naam van Plan Nederland. Met deze fietsuitdaging is er aandacht gevraagd voor en zijn projecten gefinancieerd die de rechten van meisjes ondersteunen.

Ontwikkeling á Laheij

Via Goededagvoorzitters.nl , dé vakvereniging van professionele dagvoorzitters opgericht in 2008, blijft Anouschka werken aan haar eigen professionaliteit en ontwikkeling. Sinds 2016 heeft zij ook daar de voorzittershamer overgenomen. Klik hier voor onze promofilm.

Ook is Laheij te boeken via Talenkitchen.nl, het boekingsbureau voor vooraanstaande namen uit de media en journalistiek. En staat zij ingeschreven bij Speakers Academy, Sprekershuys, Zijspreekt.nl en Quality Bookings. 

Promofilm Vakgroep Goededagvoorzitters.NL

Ik ben al jaren lid van onze vakgroep goededagvoorzitters. En ja...., daar is die dan! Onze eigen promofilm over de meerwaarde van een goededagvoorzitter!